Projecten zoeken en vinden
Een overzicht van experimenten die onder de Crisis- en herstelwet worden uitgevoerd. U kunt de zoekresultaten verfijnen door de filters te gebruiken.
Verfijn
Zoeken in de index
Edam-Volendam wil groen en klimaatbestendig uitbreiden in natuurgebied De Lange Weeren. De gefaseerde ontwikkeling vraagt om de instrumenten van de Crisis- en herstelwet.
Bewoners en ondernemers van Bongerd Wingerd werken aan initiatieven om de sociaal zwakke buurt te verbeteren. Dit kan door het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte.
De vroegere gemeente Genemuiden (nu Zwartewaterland) is dé tapijtstad van Nederland. De tapijtindustrie wil uitbreiden in het Nationaal Landschap IJsseldelta, met kwetsbare natuur.
Koggenland wil de regels voor zonne-energie versoepelen. Projecten moeten voor 30 jaar mogelijk zijn, zonder dat een vergunning moet worden aangevraagd. Dit bespaart kosten.
Op bedrijventerrein De Vaandel staat een zonnepark, dat duurzame energie opwekt. De gemeente wil dit nog 30 jaar behouden, zonder vergunning. Dit bespaart veel papierwerk.
De gemeente werkt aan een gezond en duurzaam stationsgebied Dijk en Waard. Er worden nieuwe woningen gebouwd. Andere speerpunten: economie, verkeer, energie en milieu.
Een nieuw voetbalstadion voor Feyenoord is de aanjager voor een grootse gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. De opgave blijkt complexer dan werd gedacht.
Het Merwe-Vierhavensgebied moet plaats gaan bieden aan 5.000 woningen en nieuwe bedrijvigheid. Onderzocht wordt of gebruik kan worden gemaakt van de Crisis- en herstelwet.
Hattem wil woningbouw toestaan op een bedrijventerrein waar de economische activiteiten afnemen. Dit kan alleen door tijdelijk van milieunormen af te wijken.
Een flexibel bestemmingsplan is in voorbereiding. Hierin zijn beleid en regels voor de functies van het gebied op elkaar afgestemd. Inwoners worden nauw betrokken bij de plannen.